zaterdag 21 januari 2012

Waar voor je geld....

Eigenlijk was ik in niet zo'n beste bui vandaag. Het consuminderen gaat goed, de buffer groeit alleen mijn eigen gezondheid hapert. Dat wisten we natuurlijk al maar het hapert nu zodanig dat ik rust moet houden. Nog meer dan normaal. Het toegestane aantal punten dat ik mag besteden op een dag is gedaald van 11 naar 6. Opstaan, douchen, 3 keer per dag eten en 1 keer koken kost mij 6 punten. De manoeuvreerruimte die ik nog heb is dus minimaal. Dat is expres zo gedaan want mijn levensmotto is zodanig dat ik elke millimeter die ik krijg, wil benutten. Maar dat staat het beter worden danig in de weg. Dus besloot de ergotherapeut dat het tijd was voor een drastische maatregel. Wil ik een logje schrijven, dan zal ik eerst moeten platliggen, want met rusten verdien ik punten. En mijn lijf doet ook nog pijn. Bleh.

Tot zover het gewentel in mijn eigen ellende, want zelfs ik heb daar af en toe last van. Het gevoel dat mij groot onrecht wordt aangedaan door deze *I(&(^&&( aandoening. Wat ik nodig had was de slappe lach en die kreeg ik, en hoe:

Oma is nooit te beroerd om klaar te staan. Ze kookt 1 keer per week, neemt vuil wasgoed mee en levert het schoon weer af, stofzuigt 2 a 3 keer per week en als de nood echt hoog is en het lijf niets wil, komt ze zelfs een boterham smeren op dagen dat ik me echt niet kan bewegen.

Mijn spieren van mijn nek, schouders en rug verstijven bij tijd en wijle volledig,  ik kan dan mijn armen nog nauwelijks bewegen.  Schatje staat vreemd genoeg niet te springen om mij een lichaamsmassage te geven, als hij thuiskomt na een dag werken. Oma besloot daarom dat het tijd werd voor een massage-apparaat met verschillende tril- en warmtefuncties om mij op mijn wenken te bedienen.

Vanmorgen pakte ik het gevaarte uit, het zag er zwaarder uit dan het is, want het voelt verbazingwekkend licht. Wat fijn is dat het apparaat zó kan buigen dat ik zonder mezelf te foreceren mijn hele rug kan masseren. Maar wat kan het apparaat nog meer? De bijgeleverde gebruiksaanwijzing brengt duidelijkheid:

"De massage kap kan gedraaid worden als één richting en tot 270 graden naar verkeerde richting van klok"

huh?

U moet van zeker zijn of de stekker van het apparaat uit het stopcontact is gehaald na de gebruiking ervan en bewaart u het op een droge plaats"

Pardon?

En ik moet het allemaal goed begrijpen want de gebruiksaanwijzing zegt bijna dreigend:
Ten eerste voordat u het apparaat laten starten, om de gevaren die kunnen ontstaan tijdens het starten van de electriciteitsmassage (!) apparaat minimaal te verlagen, absoluut de gebruiksaanwijzing lezen.

En overal liggen gevaren op de loer: het apparaat niet tijdens het slapen gebruiken!!

U moet van zeker zijn of u het apparaat  op UIT positie hebt gebracht na de gebruiking ervan en ruimt u de kabel op.

Om het geen schade te geven,  de kabel niet op het apparaat omsingelen (dit brengt mijn fantasie danig op hol).

Ook is het apparaat blijkbaar een teergevoelige ziel: Als het apparaat in brand raakt de electriciteitsstekker direct uit het stopcontact halen en om te vermijden van een een of andere schade, laat u het apparaat niet in zijn eentje ( ik zie meteen hordes in de steek gelaten apparaten op de sofa van een psycholoog hun verhaal doen....)

Ik heb tot snikkens toe gelachen. Mijn buik is in een klap ontspannen. Ook de spieren zelf die een massage nodig hadden voelen al beter aan, nog voordat ik het apparaat heb laten trillen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...