donderdag 12 januari 2012

Puur koken in de praktijk

Gisteren plaatste ik hier en op mijn kookblog Spaarcentje kookt een oproep mij te vertellen wat jij nodig hebt om puur te koken. Vooral hier kreeg ik respons en ook mijn mailbox stroomde vol met reacties van lezers die bereid zijn (uitgebreid) te vertellen waar ze naar op zoek zijn.

Veel mensen lopen tegen hetzelfde aan:
  • wat gebruik je ter vervanging van zakjes en pakjes?
  • is dat dan niet duur als ik al die kruiden moet gaan kopen?
  • wat voor basisvoorraad zou ik in huis moeten hebben?
  • kan ik wel of geen bouillonblokjes gebruiken?
  • kun je puur koken combineren met goedkoop koken (ja! anders was ik deze site nooit begonnen)
  • hoe maak ik anders mijn maccaroni, nasi, chili con carne als ik de kruidenmixen niet kan gebruiken?
  • ik wil wel puur koken maar heb geen flauw idee waar te beginnen?
  • waar kan ik stevia, kruiden, kwalitatief goede spullen kopen?
  • ik heb geen natuurwinkel in mijn dorp, kan ik dan wel puur koken?
Daarnaast hebben mensen ook andere vragen, bijvoorbeeld over het gebruik van E-nummers.
Blijf vooral je vragen opsturen! Ze allemaal tegelijk beantwoorden kan ik niet. Wel kan ik stapsgewijs in verschillende blogs hier op ingaan, allemaal onder de noemer Puur koken. Dat gebeurt op Spaarcentje kookt, maar ik zal telkens hier een waarschuwing plaatsen als het zover is.

Hou voor ogen dat puur koken en consuminderen elkaar niet bijt! Sommigen zijn bang dat ze enorm veel moeten investeren in kruiden maar bedenk dat je dat ook al doet als je een paar keer per week met behulp van zakjes kookt. In die zin is koken met een eigen kruidenvoorraad beduidend goedkoper.

Ik wil er een hele serie artikelen aan gaan wijden, ik ben razend enthousiast. Gun dit op hol geslagen paard wel wat tijd want de energie is vele malen minder dan de informatie die ik kwijt wil.....

En, doen jullie mee? Durf je de uitdaging aan? Pakjes en zakjes het huis uit?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...