zaterdag 28 januari 2012

Interessant hoe het werkt

Gisteren plaatste Vlijtig Liesje een blije log over Uggs die ergens in de aanbieding waren. En toen gebeurde het. Ik klikte op de link en zag dingen (laarzen) die ik wil hebben. Klikkerdeklik, maar ik kwam nog net bij zinnen.

Wat ben je aan het doen Spaarcentje?

S: Moet je kijken wat een mooie laarzen!

Ja, en?

S: Wil ik. Van Mij! Nu!

Jij zou toch een jaar lang niets kopen, alleen het hoogst noodzakelijke? Omdat je andere dingen belangrijker vindt en je een kast vol hebt met laarzen voor alle dagen onder alle weersomstandigheden?


S:Ja maar deze zijn zo mooi. En ze roepen mijn naam, hoor je dat? Die zachte fluistering met echo erin: spaahaaarceeheentje......

Ik hoor niets, maar als je nou zo nodig iets moet kopen, kun je beter een spijkerbroek kopen, vind je niet. Je favoriete spijkerbroek gaat kapot op meerdere plekken.

S: Verdomd ja, je hebt gelijk, dan maar naar de Wehkamp. Klikkerdeklik....

Veel spijkerbroeken hier he! Welke maat heb je eigenlijk?

S: weet ik niet zo goed. Ik ben wat afgevallen en hier worden alleen spijkerbroekenmaten als 32 en 33 genoemd.

Moet je je eerst gaan opmeten he!

S: Hmmm, shoppen is minder relaxt dan ik dacht hoor, moet ik gaan zoeken naar een meetlint. Valt nog niet mee met een snotkop als je beroerd op de bank ligt met een druipneus en keelontsteking.

Zou daar die hebberigheid vandaan komen Spaarcentje?

S: Welnee!!! En dan nog, ik ben toch heel erg zielig. Moet je kijken wat een berg zakdoekjes hier ligt.

Misschien moet je gewoon een broodje honing nemen. Doe je toch iets wat niet mag (Spaarcentje volgt een candidadieet en eet suikervrij), kikker je enorm van op en het kost geen geld.

S: Ja maar die spijkerbroeken dan?

Hoeveel spijkerbroeken heb je?

S: Zie niet goed in wat de vraag ermee te maken heeft, maar als je het perse wil weten, iets van 6 of zo.

En dus? Vanwaar de behoefte aan een andere?

S: die zes broeken tellen niet echt mee, want het is mijn favoriete spijkerbroek die bijna kapot is en daar heb ik er maar één van!

En dus?

S: Kan jij drammen zeg, doe je altijd zo?

En dus?

S: Je bedoelt nu dus dat ik klikkerdeklik weg moet doen?

Ja!

S: Als je maar weet dat ik wel zielig ben, ik heb een snotkop, een keelontsteking en ben ook nog ongesteld. Dussssss, dat je het maar ff weet, dus, he!


Net op tijd ontsnapt aan mezelf. Niets menselijks is mij vreemd.

NASCHRIFT: 
PUBLIEKELIJK MET DE BILLEN BLOOT, ZO BEN IK DAN OOK WEL WEER!
Ik ben een dag later overstag gegaan. Niet voor een spijkerbroek, niet voor mooie laarzen, maar voor degelijk (en natuurlijk erg sexy, ik hou heus rekening met Schatje) grijs thermisch ondergoed met als motivatie (ja dat kan ik goed hoor!!): ik lig nu al onder een dekbed met 5 dekens eroverheen en dan nog heb ik  het koud. Er is blijkbaar iets mis met het vermogen om mijn lichaamstemperatuur te regelen. En er komt een koudefront aan! Dus dat thermische ondergoed heb ik nodig! Kan de kachel overdag ook weer een graadje lager. Dus eigenlijk bespaar ik geld, dus, hè, ik bedoel maar.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...