maandag 16 januari 2012

Het geld komt uit de lucht vallen

De afgelopen 2 maanden schreef ik een aantal keren over de pech die ons overkwam en die onze buffer flink deed dalen. Lekke autobanden, een kapotte TV, een kat die geopereerd moest worden, een laptop die in staking ging. Naast de onverwachte tegenslag  hadden we ook wat geplande grote uitgaven (andere auto kopen, schuur opknappen). De laatste week van 2011 kreeg ik echt het gevoel dat het universum ons eens lekker een poepie liet ruiken. Moedeloos werd ik er van en ook wat nerveus omdat onze buffer steeds verder verwijderd raakte van ons ideaal van €10.000.

En toen werd het 1 januari en begon het geld te regenen. Rente werd bijgeschreven (€ 259, niet aan gedacht), er was iets met het pensioen - nooit begrepen wat - en dat (€ 500) werd gestort op onze rekening, we ontvingen de afrekening van de energierekening (€ 226) en deden een vreugdedansje, Oma deed een grote schenking (€ 2000), die weliswaar aangekondigd was maar daarom niet minder welkom en het spaarloon kwam vrij (€ 1250).  De grootvader van Schatje deed daar dit weekend geheel onverwacht nog een schepje bovenop en gaf ons € 1250.

Het kan verkeren. Zo heb je het gevoel dat je bijna blut bent en zo regent het geld.Deze maand zetten wij grote stappen met zevenmijlslaarzen op weg naar de buffer van €10.000.

PS: hou de teller links op de site in de gaten. Ik passeer de 200.000 pageviews deze week. Dat is toch één grote grap nietwaar? Dat gaan we vieren, hou de site in de gaten!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...