vrijdag 14 oktober 2011

de laatste dingen voor de budgetloze vakantie


Zo gestresst als ik was voor het zomerreces, zo relaxt ben ik nu. Ik denk dat het met verwachtingen te maken heeft. De zomervakantie, daar leef ik het hele jaar naar toe en al weken van te voren begin ik te hamsteren en te dubben over wat er mee moet en wat niet. Deze vakantie komt zó onverwacht dat daar eigenlijk geen gelegenheid voor is. Heerlijk!

Voor wie het niet heeft meegekregen: wij gaan naar Normandië met Oma (die gewoon mijn moeder is hoor maar ze wordt om logistieke redenen Oma genoemd...).Dit is natuurlijk eigenlijk dé ultieme consumindertip: 'zoek iemand die je vakantie voor je betaalt' om maar in de sfeer van het blog te blijven...... maar we waren daar natuurlijk helemaal niet op uit, daarom is het ook zo leuk! Ik merk dat het heel relaxt is om eens niet heel strak te moeten budgetteren voor vertrek.

Natuurlijk  heb ik wel -ik kan het niet laten- sinds ik wist dat we  gaan, extra zuinig boodschappen gedaan en het restant in een potje gegooid. Met dat én het huishoudgeld van komende week heb ik toch weer zo'n € 200 bij elkaar gescharreld.

Dussss, we gaan genieten. Ik ben natuurlijk niet zo mobiel maar ik kan vast wel:
  • mee in de auto om rond te toeren in de omgeving 
  • met een klapstoel en een deken op het strand naar de krijtrotsen kijken
  • met een klapstoel een een deken op de binnenplaats van een kasteel een boekje lezen
  • in de tuin lekker om me heen kijken
  • alle kamers en bedden van het huis proberen (groot huis)
  • langdurig in bad gaan liggen (hebben we niet thuis!)
  • op een rustig terras al het beschikbare lekkers op eten terwijl de mannen en Oma op stap zijn
Plannen genoeg! Essentieel daarbij zijn de klapstoel (die staat klaar) en een tas met boeken (die ga ik nu inpakken!). Tot later.......

woensdag 12 oktober 2011

Tweedehands woensdag


Gekregen van de al vaker genoemde mevrouw De H: een naaimachine, met alles erop en eraan. Het duurde even voordat ik hem durfde te gebruiken want alleen al de achteruit-knop vinden was een heel gedoe, te meer daar ik in eerste instantie het boekje er niet bij kreeg. Gelukkig volgde het boekje later en kwam het allemaal goed. Hij heeft me al best veel geld bespaard, die naaimachine...

dinsdag 11 oktober 2011

2 wordt 1 en toch geld besparen

Volgende week vertrekken wij naar Normandië. Oma gaf gedurende langere tijd meerdere malen te pas en te onpas hints dat ze zó graag nog eens voor haar dood door een Frans kasteel wou dwalen en dat dit op haar kosten kon, met andere woorden: dat wij met haar mee mochten gaan. Nou is vakantie gaan met meer mensen dan mijn eigen mini-gezin moeilijk voor mij. Te snel te veel prikkels. Een uur visite gaat nog net maar vaak ook niet.  Dus had ik bedacht dat we later wel eens zouden gaan met haar, als ik beter ben. Maar misschien word ik niet beter of is zij helemaal niet meer fysiek in staat een kasteel te bekijken tegen de tijd dat ik dat misschien wel wel kan.

We gaan dus met Oma op vakantie! Alleen het te huren onderkomen moet wél aan wat eisen voldoen: veel ruimte, meerdere vertrekken en een fijne grote lichte slaapkamer zodat wanneer ik me niet goed voel, ik in een fijne ruimte lig en dus toch óók een beetje vakantiegevoel heb, terwijl de rest door dat Franse kasteel dwaalt. En dat kost misschien wel wat.

Dus vroeg ik Oma wat het te besteden budget was, het budget is immers waar een beetje consuminderaar mee begint. Er waren geen budgetbeperkingen was het antwoord (ook leuk om eens mee te maken!) en dat stelde me in staat om iets te vinden wat aan alle eisen voldoet. Het is namelijk groot, heel groot. Zo groot dat ik me in alle kamers kan terugtrekken wanneer de gezinsjolijt met te veel wordt. Met een grote tuin en een torentje.

Het had 1 nadeel: 2 persoonsdekbedden in plaats van 1 persoons. Wij hebben alleen maar 1 persoonsovertrekken. De bedachte oplossing in de vorm van lenen bij schoonouders liep in de soep, want Schatje kwam afgelopen zondag na het bezoek aan zijn ouders terug met heel veel, maar niet met de dekbedovertrekken. Over naar plan B: zelf fröbelen want ik verdom het daar geld aan uit te geven. Ik maakte van 2 hele oude 1-persoonsovertrekken 1 2-persoonsovertrek en voelde me een echte creatieve consuminderaar die niet  na één kleine tegenslag naar de A.ction rent en geld uitgeeft voor iets waar we geen behoefte aan hebben.

En ik weet nu, na alle excellsheets die ik zo braaf bij houd, dat het echte besparen bij ons daar in zit. Niet meteen kopen maar gewoon kijken wat er in huis is en of het anders kan worden opgelost.

zondag 9 oktober 2011

Voordelig biologisch boodschappen doen

Eens in de zoveel tijd bestel ik via internet biologische boodschappen. De redenen hiervoor heb ik al eens uit de doeken gedaan hier, het is een combinatie van gebrek aan energie bij mij en gebrek aan klantvriendelijkheid van de plaatselijke biowinkel alhier.

Van de week ontdekte ik een nieuwe biologische webshop met scherpe prijzen. Hun missie is

'biologische producten' te bieden 'tegen een vergelijkbaar prijsniveau als niet-biologische producten.
Hierdoor wordt de toegangsdrempel voor de consument verlaagd, met als gevolg dat dit aanvullende kanaal een vliegwiel functie krijgt voor de markt van biologische producten. Uiteindelijke doelstelling is om de meest betrouwbare online partner voor biologische voeding te worden.'
Met andere woorden: biologische producten bereikbaarder te maken, door heel groot in te kopen, en ze tegen een scherpe prijzen aan te bieden. Als je voor minimaal € 50 bestelt, worden er geen verzendkosten geleverd. Bovendien zijn ze snel, voor 12 uur de ene dag besteld, betekent de volgende dag leveren (en dat klopt ook)

Omdat ik een ongelofelijke pietlut ben, heb ik eens wat prijzen vergeleken om te controleren of het klopt wat ze beweren. Ik heb lukraak wat prijzen genoteerd van een paar dingen die ik bestelde :
NG Normaal Voordeel
speltmeel 2,5 3,49 0,99
tarwemeel 1,49 2,19 0,7
bouillon, groente 1,19 1,89 0,7
krunchy pur honing 2,79 3,99 1,2
yarrah wellness pate 0,59 0,75 0,16
pindakaas krunch 1,25 1,79 0,54
ketchup de rit 1,19 1,69 0,5
mayonaise de rit 1,99 2,79 0,8
yarrah brokjes kip 1,29 1,7 0,41
thee piramide  1,79 2,49 0,7
totaal voordeel6,7

Kijk dit is echt de moeite waard! Het bestellen ging makkelijk. Als aardigheidje kreeg ik ook nog een fles appelsap cadeau.  Er zijn wel 2 nadelen te benoemen:
  • het assortiment is nog niet heel erg groot. Veel producten ontbreken nog naar mijn mening, er is nog niet heel veel keuzemogelijkheid. Maar ze zijn pas een paar weken bezig, dus ik denk dat dit vanzelf breder wordt.
  • als er iets niet op voorraad is, kun je het ook niet bestellen (anders kunnen ze natuurlijk niet waarmaken om binnen 24 uur te leveren). Maar soms wil je iets wel bestellen en vind je het prima om iets langer te wachten. Jammer genoeg is die mogelijkheid er nog niet.
Maar dit zijn kleine details. Ik zal hier zeker vaker gaan bestellen. Doe jij ook regelmatig online biologisch boodschappen, kijk dan eens op natuurlijkgoedkoop.nl.

ps: ik krijg geen geld voor dit postieve stukje. Wel zal ik ze erop wijzen dat ik deze review plaatste.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...