zaterdag 23 juli 2011

Wie krijgt de 'give away'?

Tot en met gisteren kon er gereageerd worden om mee te dingen naar de 'give away' ter ere van de 80.000e bezoeker van deze site. Inmiddels zijn we dat cijfer al weer ruim gepasseerd!

Er waren 11 deelnemers:


De namen werden op briefjes geschreven. De briefjes werden 2 dubbel gevouwen en in een glazen vaas gestopt:


Even grabbelen door chef briefjes trekken (Zoon):Gepakt!En de winnaar is:Ellen, als je dit leest: gefeliciteerd! Stuur een mailtje met je volledige naam en adresgegevens naar consuminderenmetspaarcentje@hotmail.nl, dan stuur ik de krantenbonnen zo snel mogelijk naar je op!

vrijdag 22 juli 2011

donderdag 21 juli 2011

verleidingen afgeketst

Lezers die mij al een tijdje volgen, weten dat ik niet vaak in de stad kom. De energie ontbreekt mij daarvoor, té veel prikkels en té veel mensen. Het voordeel is dat ik ook minder aan verleidingen word blootgesteld die geld kosten. Het nadeel is dat áls ik eens in de stad ben op een goede dag, ik alles leuk vind, ik kijk mijn ogen uit en wil alles hebben en wel nu! Zo vertrok ik vanmiddag even naar de stad om wat spullen te halen voor de vakantie. Naast het feit dat er weer een heleboel winkels waren verdwenen, er panden in steigers stonden en de H.EMA compleet was verbouwd, sinds de laatste keer dat ik in de stad was (ergens eind van de winter geloof ik), werd ik overspoeld door golven van hebberigheid (tsja,het is nog steeds die tijd van de maand....).

Wat kocht ik allemaal NIET:
  • een leuke zomersjaal van € 13,50, die me eerlijk gezegd wel heel kek stond en die ik 3 keer in de mand legde en er later weer uithaalde
  • een portemonnee van € 29, die ik niet nodig heb omdat ik er al zeker 5 heb
  • een bruine leren tas van € 59, die ik zeer zeker ook niet nodig heb maar waar wel hevige behoefte aan was gezien het feit dat ik een tassenverslaving heb
  • sokken, 3 paar voor € 10 (had ik niet nodig, en wou ik ook helemaal niet maar ik was inmiddels zo losgeslagen van hebberigheid dat ik het toch wilde hebben)
Ik gaf wel wat geld uit en hield me daarbij braaf aan mijn lijstje: ontharingscreme, een borstel, pleisters en een plastuit (zo'n kartonnen tuit dat je als vrouw staand kunt plassen, erg handig hoor op een Franse parkeerplaats als blijkt dat het openbare toilet is overstroomd).

Toch deed ik één onverwachte uitgave, een klein minitoilettasje van € 3,95, die in mijn handtas past en waar ik mijn medicijnen in kan stoppen. Niet geheel onnodig maar als ik echt goed had nagedacht, had een klein linnen tasje ook wel gewerkt.  Maar goed, ik kan niet altijd roomser dan de paus zijn....

woensdag 20 juli 2011

Recensie: nr. 4 van Gelukkig.

Een tijdje geleden schreef ik al eens een recensie over het tijdschrift Gelukkig. Leven en genieten van een kleiner budget. Dit 2-maandelijkse tijdschrift is begin dit jaar van start gegaan en kan hier en daar denk ik wel een steuntje gebruiken. Het is niet eenvoudig om een nieuw tijdschrift te positioneren, zeker niet als je je richt op een doelgroep van mensen die heel weinig te besteden hebben. Maar het biedt wel financiële tips en houvast voor mensen die dit kunnnen gebruiken. En de herkenning bij het lezen van verhalen over hoe anderen met hun geld omgaan, zal ook effect hebben. Of dit nu je ogen opent of je juist een goed gevoel geeft omdat je ziet dat anderen ook met minder moeten rondkomen, dat maakt niet uit. Het is altijd interessant om inzicht te krijgen in de financiën van anderen.

In dit nummer leggen Sandra en Rob uit hoe zij de financiële opvoeding van hun 4 kinderen aanpakken. Een heel leuk artikel over een onderwerp dat veel ouders soms hoofdbrekens oplevert. Hoe ga je om met de wensen van je kinderen, zeker als die wensen worden beïnvloed door wat vriendjes krijgen. Zo zei Zoon vorige week dat hij een mobiele telefoon wilde hebben. Hij is 9! Naar blijkt hebben al 3 andere kinderen uit de klas een mobiel en is het nu de trend om er één voor je 10e verjaardag te vragen. Ik ga daar niet in mee, en de geïnterviewde ouders ook niet. Zij hebben vaste mijlpalen en stappen, die voor veel duidelijkheid zorgen.

Verder in dit nummer ook weer praktische tips, aandacht voor het organiseren van een kinderfeestje (met een strak plan en een strak budget), de redenen om te sparen, picknicken, en ook nu weer de rubriek 'Reken het uit' waarin wordt voorgerekend wat je kwijt bent als je iets zelf maakt, tegenover aanschaf van een kant en klaar product in de winkel. Heel goed dat dit wordt gedaan, want veel mensen kopen kant en klare kruidenmixen zonder zich te beseffen hoeveel geld ze daarmee verspillen. Ook wordt weer de weg gewezen naar financiële hulp, met ditmaal aandacht voor Stichting Leergeld.

Gelukkig is denk ik een goed tijdschrift voor mensen die zijn vastgelopen op financieel gebied en denken dat bezuinigen allemaal niet uitmaakt. Het tijdschrift maakt duidelijk dat alle besparingen, hoe klein ook, helpen en het helpt mensen op weg met zaken aan te pakken en de weg te wijzen naar hulp van buitenaf zoals bijvoorbeeld de eerder genoemde Stichting Leergeld. Het laat zien dat het 'leuke leven' niet eindigt als je een kleiner inkomen hebt, maar dat veel dingen juist kunnen doorgaan. Je kunt lekker blijven eten, genieten van fijne momenten, je kinderen laten sporten als je maar weet hoe je dit moet aanpakken. Juist door het voorrekenen van de gevolgen van besparingen en het uitleggen wát het je oplevert (zoals een 'hou vol potje' in het leven roepen waarmee je soms even uit de band kunt springen) is het heel waardevol.

Nu denk ik dat mensen die consuminderblogs lezen en schrijven misschien niet meteen het juiste publiek zijn. Als ik ons zo lees zijn we behoorlijk creatief op consumindergebied omdat we al langer meedraaien. Maar we kennen allemaal wel iemand in onze omgeving die weinig te besteden heeft en moeite heeft om creatief met geld om te gaan. Iemand die ineens zonder werk komt te zitten en stuit op financiële problemen.  Niet iedereen is in staat om uit zichzelf acties te bedenken die besparingen opleveren. Misschien kun je mensen blij maken met een abonnement (er is de mogelijkheid van een cadeau-abonnement) of wijzen op de mogelijkheid een proefexemplaar aan te vragen.

Gelukkig verschijnt één keer in de 2 maanden en kost € 15 per jaar (€ 20 als je vanuit België abonnee wordt). Het abonnement houdt automatisch na een jaar op, dan word je benaderd met de vraag of je het wenst voort te zetten.

maandag 18 juli 2011

O jee...

Toen ik vanmorgen in de spiegel keek, werd ik aangestaard door een vrouw van middelbare leeftijd met overgewicht, een grauw gezicht en kringen onder de ogen en slap, futloos haar. Waar kwam die nou ineens vandaan! Gisteren was het nog een stralende dertiger met blozende wangetjes!

Jullie voelen het al aankomen: ik moet ongesteld worden. En de crisis in mijn hoofd die dat met zich meebrengt, kan zomaar ineens heel veel geld kosten. Mijn haar, dat moet anders en wel nu! Maar hoe, dat is mijn eeuwige dilemma. Dus eens goochelen op 'kapsel halflang' en zie, ik kom op een prachtige site terecht met voorbeelden van leuk, warrig en kek haar. Moet ik alleen even weten of mijn gezicht rond, ovaal, hartvormig of ruitvormig is. De bijbehorende ontdekkingsreis wordt gedaan met een spiegel en een lippenstift maar ik snap de uitleg niet en het enige dat het oplevert is dat ik zeker weet dat ik mijn spiegel moet schoonmaken.

Maar gelukkig kun je ook nog een foto van jezelf downloaden en plaatsen in voorbeelden van leuke kapsels. Het is nog best zoeken naar leuke foto's van mezelf. Na 3 jaar ziekzijn zie ik er op geen één recente foto meer echt stralend uit en ik kan natuurlijk wel een oude foto gebruiken maar dan klopt het plaatje niet bij het kapsel. Dan zie ik hoe leuk ik er 10 jaar geleden had uit kunnen zien.

Als ik ook nog ontdek, gelukkig net op tijd, dat de foto-truc mij 14,95 dollars gaat kosten, haal ik opgelucht adem. Laat de kapper eigenlijk ook maar zitten, het regent buiten en ik voel me niet zo vandaag. Toch moet er iets gebeuren en van geld uitgeven kikker ik op in zo'n bui (beken ik met het schaamrood op mijn kaken). Maar via internet een grote lading biologisch kattenvoer bestellen, levert niet de gewenste bevrediging op, kan ik jullie mededelen.

Iets, ik moet iets, en vooral met dat haar. En waar stuit ik op, op een recept voor een natuurlijke conditoner voor het haar! Ik heb sinds mijn 'awakening' op het gebied van natuurlijke huid- en lichaamsverzorging geen cremespoeling meer gegooid in mijn toch best wel dikke bos haar. Dat kan wel een oppepper en glansmiddel gebruiken!

Dus ik pakte een ei, brak het en haalde de eidooier eruit, schonk 150 ml yoghurt in een potje en klutste de eidooier erdoor. Haartjes gewassen en spulletje erin. Ik ontdekte ook nog een vergeten gezichtsmaskerspulletje in het badkamerkastje, dat ik gelijk maar even op mijn grauwe huidje smeerde. Of nu mijn haren weer helemaal zacht en glanzend zijn, weet ik eerlijk gezegd niet. Maar wel koelden mijn oververhitte hormonale overbelaste hersenen heerlijk af van die ijskoude yoghurt op mijn hoofd. En dat is toch ook wat waard.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...