zaterdag 3 december 2011

Het herstel van Smoes

Nog één keer een update over Smoes. Hij 'doet' het weer. Hij speelt, spint, poept, slaapt en eet als de beste. Met veel klagelijke miauwtjes maakt hij ons duidelijk dat zijn leven verre van perfect is. Hij mag namelijk nog niet naar buiten. Dat duurt nog een paar dagen.

hier 1 dag na de operatie
Het leed dat ons in de spaarpot raakte is door ons alweer vergeten. Waar het omgaat is dat hij weer op zijn eigen enthousiaste manier weer rondrent, staart in de lucht en soms een grote dut doet, lekker tegen iemand aanliggend.
mmm oogjes dicht ligt lekkerder
Mijn grote angst was dat hij hierdoor weer schuw zou worden, maar het tegendeel blijkt waar. Hij ligt gewoon weer elke nacht op het voeteneind. Als de wekker gaat, springt hij op degene die er het meest wakker uitziet en gaat enthousiast staan prakken. Alsof er niets gebeurd is...

Het hebben van een huisdier kost geld. Niet alleen de dagelijkse verzorging en het  'onderhoud' zoals de jaarlijkse enting, vlooien- en wormenbestrijding maar ook de pech die je met je huisdier hebt moet je kunnen betalen. Je kunt natuurlijk een huisdieren-zorgverzekering nemen. Dat werkt volgens hetzelfde principe als bij mensen: je kunt een basisverzekering nemen met daar bovenop een aanvullende verzekering. Voor gemiddeld  €10 per maand is je kat verzekerd tegen rampspoed en onverwachte operaties alsmede medicijn gebruik bij chronische of kortdurende aandoeningen. Als je bereid bent daarbovenop nog eens € 5 te betalen, krijg je ook de jaarlijkse vaccinaties terug. Je betaalt vaak wel meer naarmate je kat ouder is op het moment van aanmelden en dus meer risico op aandoeningen loopt.

Wat bij ons beter werkt is het volgende. Wij hebben een reserveringsrekening voor periodieke lasten die niet maandelijks terugkomen. Hierop storten wij € 180 per maand. Dit bedrag is gebaseerd op alle periodieke lasten die in ons huishouden voorbij komen zoals ANWB lidmaatschap, bibliotheekkaart, cadeaus voor het gezin en de familie en dus ook voor de katten. Wij hebben 2 katten die jaarlijks een prik krijgen en regelmatig vlooien- en wormenpipetjes toegediend krijgen. Omgerekend is dat € 10 per maand. Zodra de oproep van de dierenarts komt, gaan we want er is altijd geld voor.

De operatie van € 460 kwam natuurlijk onverwacht en daarvoor spraken we de buffer aan, die precies daarvoor bedoeld is. Wij zijn dus onze eigen zorgverzekeraar, ook met katten.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...