zaterdag 5 november 2011

Weekmenu

De groentetas werd voor de verandering vroeg afgeleverd, al op vrijdag, terwijl we eigenlijk nog druk bezig waren de andijvie, bieten en koolraap van vorige week weg te werken. In de nog volle groentela konden we na de aflevering van de tas een bloemkool, een wortel, een rode kool, 2 courgettes en flink wat rucola toevoegen. Ook heb ik nog een halve knolselderij liggen. Wat gaan we daar mee doen?

Op zaterdag eten we volgens de keuze van Zoon en hij koos dit maal voor pizza, die we later vandaag zelf gaan maken. Het wordt een grote plaatpizza met in ieder geval een deel voor Zoon met tomatensaus, ham, mozzarella en een ander deel voor ons met tomatensaus, courgette, tonijn, ansjovis, salie en mozzarellakaas. Naast de pizza eten we ook sla.

Zondag gaan we in de ochtend naar  de film (Johnny English Reborn) met geld afkomstig uit de pretpot (waar het restant van het wekelijkse huishoudgeld wordt ingegooid) en eten we in de avond makkelijk omdat bij mij dan de energie op is en Schatje een heleboel andere dingen dan koken te doen heeft. Het wordt een broodje bal (die vandaag wordt gemaakt) met sla, tomaat, komkommer.

De rest van de week staat op het menu in nog niet duidelijke volgorde:
  • Het eten van Oma
  • Kerrie-Bloemkoolsoep met blokjes koolraap en knolselderij (vegetarisch)
  • bietjes uit de oven met geitenkaas en en pijnboompitten met aardappelpuree (vegetarisch)
  • Kabeljauwfilet in pittige yoghurtsaus met gegrilde courgette en zilvervliesrijst
  • Geroosterde koolraap met kaas uit de oven en volkoren pasta met tomatensaus en gehaktspiezen
  • De helft van de rode kool met kipfilet in een kokosmelk-koreandersaus, met rijst (experiment)
Blijft over de wortel, die stop ik ergens deze week zomaar in mijn mond.

Bedankt voor alle bemoedigende reacties van gisteren, dat was fijn om te lezen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...