dinsdag 11 oktober 2011

2 wordt 1 en toch geld besparen

Volgende week vertrekken wij naar Normandië. Oma gaf gedurende langere tijd meerdere malen te pas en te onpas hints dat ze zó graag nog eens voor haar dood door een Frans kasteel wou dwalen en dat dit op haar kosten kon, met andere woorden: dat wij met haar mee mochten gaan. Nou is vakantie gaan met meer mensen dan mijn eigen mini-gezin moeilijk voor mij. Te snel te veel prikkels. Een uur visite gaat nog net maar vaak ook niet.  Dus had ik bedacht dat we later wel eens zouden gaan met haar, als ik beter ben. Maar misschien word ik niet beter of is zij helemaal niet meer fysiek in staat een kasteel te bekijken tegen de tijd dat ik dat misschien wel wel kan.

We gaan dus met Oma op vakantie! Alleen het te huren onderkomen moet wél aan wat eisen voldoen: veel ruimte, meerdere vertrekken en een fijne grote lichte slaapkamer zodat wanneer ik me niet goed voel, ik in een fijne ruimte lig en dus toch óók een beetje vakantiegevoel heb, terwijl de rest door dat Franse kasteel dwaalt. En dat kost misschien wel wat.

Dus vroeg ik Oma wat het te besteden budget was, het budget is immers waar een beetje consuminderaar mee begint. Er waren geen budgetbeperkingen was het antwoord (ook leuk om eens mee te maken!) en dat stelde me in staat om iets te vinden wat aan alle eisen voldoet. Het is namelijk groot, heel groot. Zo groot dat ik me in alle kamers kan terugtrekken wanneer de gezinsjolijt met te veel wordt. Met een grote tuin en een torentje.

Het had 1 nadeel: 2 persoonsdekbedden in plaats van 1 persoons. Wij hebben alleen maar 1 persoonsovertrekken. De bedachte oplossing in de vorm van lenen bij schoonouders liep in de soep, want Schatje kwam afgelopen zondag na het bezoek aan zijn ouders terug met heel veel, maar niet met de dekbedovertrekken. Over naar plan B: zelf fröbelen want ik verdom het daar geld aan uit te geven. Ik maakte van 2 hele oude 1-persoonsovertrekken 1 2-persoonsovertrek en voelde me een echte creatieve consuminderaar die niet  na één kleine tegenslag naar de A.ction rent en geld uitgeeft voor iets waar we geen behoefte aan hebben.

En ik weet nu, na alle excellsheets die ik zo braaf bij houd, dat het echte besparen bij ons daar in zit. Niet meteen kopen maar gewoon kijken wat er in huis is en of het anders kan worden opgelost.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...