zondag 11 september 2011

Weekmenu

Tot onze stomme verbazing stond de groentetas er al vroeg in de vrijdagmiddag. Daar houden we geen rekening meer mee! Eens kijken of dit zich gaat doorzetten, ik had me net neergelegd bij een tas die pas op zaterdagmiddag/zondagochtend komt...

Onze bioboer stopte er weer van alles in: bloemkool, wortelen, sperziebonen, rode aardappelen, uien, en blauwe druiven. De wortelen werden meteen over de schutting 'gegooid' richting de buren, aangezien ze bij ons inmiddels de neus uitkomen. We hebben zeker voor 4 kilo aan afgekookte wortelen liggen in de vriezer, afkomstig uit onze eigen tuin en het is al een hele uitdaging om die op te krijgen.

Ook hadden we nog in huis:
een courgette van 1 kilo, uit eigen tuin.
een 'vergeten'biet, ook uit eigen tuin
broccoli uit de groentetas van vorige week
paksoi
8 heuse aardappeltjes afkomstig van een doorgeschoten aardappel die Schatje in de grond stopte.

De courgette gaven we mee aan Oma met het vriendelijke doch dwingende verzoek hier courgettesoep van te maken, een taak die ze zonder protesteren op zich nam omdat ik haar vlak daarvoor uitnodigde voor het avondeten met als toet een appelcrumble.


Uh, dus dan wordt het dus (het bedenken gebeurt met het tikken van dit stukje):
Zondag: Broccoli met kipfilet en tomatensaus en volkoren pasta, met cajun kruidenmix klaargemaakt
Maandag: aardappel-omelet (van 'eigen' aardappelen) met sperziebonen met tomatensaus en blokjes gebakken Haloumikaas (vegetarisch)
Dinsdag: Bloemkool met rode aardappelen uit de oven en gehaktballetjes
Woensdag: Oma kookt
Donderdag: tosti en soep
Vrijdag: gaat Schatje hopelijk koken, iets met rundvlees, paksoi en rijst
Zaterdag: nog te ver weg, kan ik nog niet bedenken...

De biet wordt waarschijnlijk in een salade gegooid en opgegeten tijdens de lunch....

Zo ziet de wereld er toch weer overzichtelijk en controleerbaar er uit, wat een weekmenu al niet kan doen voor je gemoedstoestand!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...