donderdag 8 september 2011

sparen

Om redenen die allemaal uit te leggen en te motiveren zijn, is het spaarsaldo van onze spaarrekening in één maand tijd meer dan gehalveerd. De veroorzakers: het afbetalen van de restschuld van de auto én een nieuwe laptop. Het eerste was verwacht, het tweede niet maar moest wel omdat de oude laptop ineens heel hard gilde: EN NU DOE IK HET LEKKER NIET MEER! PUH!! .

Daarnaast gaven we ook onverwacht geld uit voor een prachtig warm kleed voor in de woonkamer, passend bij het andere kleed dat we vorig jaar al kochten voor onder de eettafel. Maar dat 'telt' niet want dat kochten we van het geld van Opa dat we voor de vakantie in onze handen kregen gedrukt. Het is een handgeknoopt kleed afkomstig uit het oude Perzie, met een weeffout en daardoor betaalbaar voor ons. Maar weeffouten maken mij niet uit, ik zit met een chronische aandoening ook vol met weeffoutjes maar dat maakt mij ook niet minder....;-).

Afijn, niet dat het geld op is maar we moeten nu wel weer flink gaan sparen! Zena stelde zich op haar nieuwe oude blog Buffertje ten doel om vanaf nu € 5000 te sparen in 1 jaar tijd. Dát bedrag is te hoog gegrepen voor ons maar we moeten er wel bij in de buurt komen. Vanaf januari krijgen wij weer meer geld tot onze beschikking (dan is onze ellende met de Belastingdienst hopelijk voorbij) en kunnen we naar verwachting € 400 per maand sparen voor een buffer. Dat is buiten het geld om dat we sparen voor de studie van Zoon en de reserveringen voor periodieke uitgaven als abonnementsgeld, anwb, lidmaatschappen en zo.

Tot het eind van dit jaar sparen we € 100 per maand. Dat is niet veel maar meer dan eerder begroot (pech-met-Belastingdienst-door-financiële-gevolgen-van-arbeidsongeschikt-raken-kan- worden-weggestreept-tegen-onverwachte-salarisverhoging-van-Schatje). We verwachten ook geen grote uitgaven meer. Qua kleding zijn Schatje en ik goed voorzien en Zoon past zelfs nog zijn winterjas van vorig jaar. Schoenen kochten we al eerder dit jaar voor hem in de uitverkoop, dus volgens mij moeten we de winter door kunnen komen. Enige kink in de kabel kan zijn dat de kosten voor mijn medische behandeling hoger kunnen gaan uitvallen. Ik ben nu € 150 per maand kwijt, maar het zou kunnen dat dit meer gaat worden als mijn door de verzekeraar te vergoeden behandelingen 'op' zijn.

Ik las dat Zena door perikelen van de computer in één klap al haar financiële overzichten kwijt was. Om die reden maak ik altijd een back - up naar een externe schijf, niet alleen van de financïen maar alles van de schijf van de laptop. In haar geval pakte het goed uit want het leverde een gevoel van bevrijding op. Leuk dat ze daar weer over schrijft op haar nieuwe blog. In ons geval maakte het niet uit, want gelukkig had ik de maandelijkse back-up tot mijn beschikking.

Zena, even persoonlijk tot jou: om de één of andere reden kan ik bij geen van jouw blogs berichtjes achter laten. Leuk dat je weer met buffertje bent begonnen. Ik heb je vroeger gevolgd, voordat ik zelf blogde en Spaarcentje werd. En ineens was je gestopt en vroeg ik me af wat er toch met Buffertje was gebeurd. En zie, je dook weer op en je bleek onze eigenste Zena te zijn......ik neem je blog in ieder geval op in mijn lijst met links!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...