zaterdag 17 september 2011

Alles gebruiken

Een beetje zuinigerd gebruikt alles en gooit niets weg wat nog bruikbaar is. We gebruiken alle (zelfgemaakte) shampoo uit het flesje en lengen het restant aan met water. We knippen de tubes tandpasta en gezichtscrème open om het laatste beetje eruit te vissen en we raspen het laatste stuk van de kaas die te hard is geworden om plakken te snijden met een schaaf.

Schatje gaat nog een stapje verder en schraapt alles zaadjes uit vrijwel alle groenten die wij in onze mond stoppen, en stopt deze in de grond. Zo kunnen we dit weekend de pompoenen gaan oogsten en kijk ik om die reden al de hele zomer uit op een oerwoud aan peper- en paprikaplanten, die in de vensterbank en op de grond vreselijk hun best doen om voldoende zonlicht te vangen. Dit alles om de droom van Schatje - sambal maken van 'eigen' pepertjes - waar te maken.

Gisteren was daar dan het 1e glorieuze moment: Schatje maakte een stoofpotje en gebruikte daarvoor één zelf gekweekt pepertje. Als test. En die goed smaakte en zijn werk dus prima deed! Dus vandaag gaan we pepertjes tellen....

Maak jij ook wel eens zelf sambal?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...