maandag 29 augustus 2011

Hoe was het 'daar'....

'Daar' was het heerlijk. We zaten de 1e vakantieweek in de Auvergne, de Allier (het noordelijke deel van de Auvergne) en de 2e week in de noordelijke punt van de Dordogne in de Perigord Vert. Op beide plekken was het rustig, al kwamen we de 2e week wel iets meer landgenoten tegen.

De 1e week logeerden wij hier:

en de 2e week was dit ons stulpje:

Beide plekken hadden voor- en nadelen. Om het 1e huisje hadden veel dieren hun leefomgeving en Zoon heeft zich de hele week vermaakt met kleine katjes, pulletjes (die gewoon onder de tuinstoel een dutje deden, zich niet aan ons storend), ezels, ganzen, schapen, kuikens......het was een heerlijke beestenbende. Het huis was van alle gemakken voorzien en bleef heerlijk koel. Het enige nadeel werd veroorzaakt door de eigenaren van het huis. De gite was onderdeel van een minicamping en chambre d'hote en het is verkocht per 1 september. Voor de eigenaren was het dus het laatste seizoen en dat was aan alles te merken. Ze waren er duidelijk klaar mee en veel meer dan eenlettergrepige antwoorden kregen we niet op vragen. We voelden ons dus iets minder welkom. De omgeving was echter schitterend en er was veel te zien en te beleven.

De tweede plek was heel anders, een eenvoudig chalet en veel stelde het niet voor. Maar met een prachtig uitzicht en ook weer schitterend gelegen op een parkje met 5 andere huisjes en een heerlijk zwembad. Op 1 minuut loopafstand van een gehuchtje met bakker en restaurant en minikasteel dat dienst deed als eetruimte voor de plaatselijke jeugdherberg. 2 keer in de week was er markt en kon je de gekochte spullen op de BBQ leggen en meteen opeten, aan lange tafels tussen de Fransen die uit de regio toestroomden op deze dagen en  voor wie dit duidelijk het hoogtepunt van de week was (nu is alles met eten volgens mij voor Fransen het hoogtepunt, dus ik voel mij daar wel thuis).

De mannen hebben veel gedaan en ik heb mee gedaan zo goed en kwaad als het ging. Als ze bijvoorbeeld een kasteel wilden bezichtigen, ging ik wel mee maar deed niet mee aan de rondleiding. In plaats daarvan werd ik dan onder een boom 'geparkeerd' met een boek en vermaakte me op mijn eigen manier. Zo heb ik evengoed best veel van de omgeving gezien en ben er echt helemaal uit geweest.

Terug in Nederland (2 weken alweer) glijden we weer in het dagelijkse ritme, al is Zoon nog een week vrij. De vakantie heeft me (ons) enorm goed gedaan. Dit is dus iets waar wij niet op gaan besparen. Zo lang het financieel haalbaar is, zullen we sparen voor ons jaarlijkse uitje, ten koste van misschien andere dingen die voor andere mensen wel heel belangrijk zijn. Zo maakt iedereen zijn keuzes, ook op consumindergebied.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...