zondag 28 augustus 2011

geld geld geld geld geld geld

Alles draait om geld deze maand. Bijvoorbeeld het hebben van voldoende geld om op vakantie te gaan. Maar ook het houden van het geld om te voorkomen dat de vakantiegezelligheid escaleert in een bankroet. Daarom hield ik (tot vervelens aan toe) de hand op de knip om te zorgen dat het er niet te snel uit vliegt. Dure vakantiezaken waren niet eens de geplande uitjes naar kastelen en de kanotocht die de mannen maakten maar eerder de heerlijke Franse croissants die best aantikken als je ze dagelijks koopt en het stokbrood dat na een halve dag al weer oudbakken is en dus dagelijks wordt gekocht. De taartjes die bij de Franse bakkertjes véél lekkerder zijn dan thuis, de kaasjes die allemaal geproefd moeten worden.... Ook op vakantie noteerde ik de uitgaven en zat daarbij mezelf soms gruwelijk in de weg (meer dan voorgaande jaren), dubbend over de kosten van alles. Gelukkig verdwenen de ergste vrekkenneigingen de tweede week en kon ik wat meer ontspannen. Want er was voldoende geld, alles wat netjes gebudgetteerd en uiteindelijk gaven we zelfs 12 <!, doet een dansje ;-)> euro minder uit dan op de begroting stond. Joehee....die ging meteen in de vakantiepot voor 2012.

En waar ik zat te miepen en te zeuren over een paar eurootjes, stelde ik bij thuiskomst zonder blikken of blozen aan Schatje voor, om de auto vervroegd af te lossen. Die kochten we vorig jaar en we betaalden toen de helft.  We betaalden maandelijks een bedrag ter aflossing en het restant van het openstaande bedrag zou in augustus 2012 moeten worden afgelost. Omdat het via de werkgever van Schatje ging, betaalden we vrijwel geen rente  maar toch leek het mij prettiger het af te lossen. Een schuld is een schuld, en ik wil dat liefst zo snel mogelijk betalen. Het geld was inmiddels aanwezig (lang leve de buffer) en het idee van een auto die geheel ons bezit is en ook best veel waard (2 jaar oud) geeft mij een rustig gevoel. In geval van onmiddelijke verschrikkelijke crisis en geldnood kunnen we altijd nog de auto verkopen, mits deze van ons is (liever heb ik natuurlijk geheel geen auto of een klein oud gebakkie, dat is altijd nog het goedkoopste maar Schatje is er van afhankelijk gezien de miserabele treinverbinding tussen woonplek A en werkplek B).

Dus maakte ik het geld over en kon weer aan de slag met de begroting voor de komende tijd. Want minder aflossen betekent weer meer kunnen sparen. Joepie! Alleen ongeveer 10 seconden nadat ik een ongelofelijk groot bedrag overmaakte ter aflossing van de auto, slaakte de laptop een zucht en gaf de geest. Oké ik overdrijf nu heel erg, er verstreken in het echie zeker 3 dagen, maar toch.....weg laptop. Niet meer te maken. Dussssssss, een nieuwe aangeschaft, super mooi, dat dan weer wel met heul veul gigabytes of hoe die dingen ook heten en het gevoel dat we het hier dan toch zeker weer jaren mee gaan doen.

Want dat moet wel hoor, als ik kijk naar het saldo op onze spaarrekening dan gaan we voorlopig weer netjes sparen en doen we hopelijk geen grote uitgaven meer. Want die kunnen we ons even niet meer veroorloven. Maakt niet uit, de begroting klopt weer, de auto is van ons en ik heb weer een laptop waar ik mijn stukjes op kan schrijven. Wel met wat minder regelmaat, ik ben met een behandeltraject gestart (dat ook weer veel geld kost) en dat vraagt ook mijn aandacht.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...