maandag 18 juli 2011

O jee...

Toen ik vanmorgen in de spiegel keek, werd ik aangestaard door een vrouw van middelbare leeftijd met overgewicht, een grauw gezicht en kringen onder de ogen en slap, futloos haar. Waar kwam die nou ineens vandaan! Gisteren was het nog een stralende dertiger met blozende wangetjes!

Jullie voelen het al aankomen: ik moet ongesteld worden. En de crisis in mijn hoofd die dat met zich meebrengt, kan zomaar ineens heel veel geld kosten. Mijn haar, dat moet anders en wel nu! Maar hoe, dat is mijn eeuwige dilemma. Dus eens goochelen op 'kapsel halflang' en zie, ik kom op een prachtige site terecht met voorbeelden van leuk, warrig en kek haar. Moet ik alleen even weten of mijn gezicht rond, ovaal, hartvormig of ruitvormig is. De bijbehorende ontdekkingsreis wordt gedaan met een spiegel en een lippenstift maar ik snap de uitleg niet en het enige dat het oplevert is dat ik zeker weet dat ik mijn spiegel moet schoonmaken.

Maar gelukkig kun je ook nog een foto van jezelf downloaden en plaatsen in voorbeelden van leuke kapsels. Het is nog best zoeken naar leuke foto's van mezelf. Na 3 jaar ziekzijn zie ik er op geen één recente foto meer echt stralend uit en ik kan natuurlijk wel een oude foto gebruiken maar dan klopt het plaatje niet bij het kapsel. Dan zie ik hoe leuk ik er 10 jaar geleden had uit kunnen zien.

Als ik ook nog ontdek, gelukkig net op tijd, dat de foto-truc mij 14,95 dollars gaat kosten, haal ik opgelucht adem. Laat de kapper eigenlijk ook maar zitten, het regent buiten en ik voel me niet zo vandaag. Toch moet er iets gebeuren en van geld uitgeven kikker ik op in zo'n bui (beken ik met het schaamrood op mijn kaken). Maar via internet een grote lading biologisch kattenvoer bestellen, levert niet de gewenste bevrediging op, kan ik jullie mededelen.

Iets, ik moet iets, en vooral met dat haar. En waar stuit ik op, op een recept voor een natuurlijke conditoner voor het haar! Ik heb sinds mijn 'awakening' op het gebied van natuurlijke huid- en lichaamsverzorging geen cremespoeling meer gegooid in mijn toch best wel dikke bos haar. Dat kan wel een oppepper en glansmiddel gebruiken!

Dus ik pakte een ei, brak het en haalde de eidooier eruit, schonk 150 ml yoghurt in een potje en klutste de eidooier erdoor. Haartjes gewassen en spulletje erin. Ik ontdekte ook nog een vergeten gezichtsmaskerspulletje in het badkamerkastje, dat ik gelijk maar even op mijn grauwe huidje smeerde. Of nu mijn haren weer helemaal zacht en glanzend zijn, weet ik eerlijk gezegd niet. Maar wel koelden mijn oververhitte hormonale overbelaste hersenen heerlijk af van die ijskoude yoghurt op mijn hoofd. En dat is toch ook wat waard.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...