woensdag 15 juni 2011

Tweedehands woensdag

Wat zit er in deze zak? Nee, geen in stukken gesneden lijk dat ik op slinkse wijze mijn huis uit probeer te smokkelen, lugubere geesten zijn jullie! Dat je het durft te denken! ;-)

De zak is gevuld met kleding die vanzelf tweedehands wordt, zodra ik ze heb gedeponeerd in de bak van het Leger des Heils en ze door iemand anders weer worden uitgezocht en hopelijk met plezier gedragen. Er was weinig mis mee, anders dan dat ik het merendeel niet meer goed paste en het kocht toen ik vele kilo's zwaarder was.

Afscheid nemen valt mij zwaar, dus deed ik de kleding maar niet weg en droeg sommige dingen toch nog soms,voor een uurtje, en deed het dan weer uit, omdat het niet meer zit en te veel om me heen slobbert. En sommige dingen zijn ook gewoon een miskoop geweest (waaronder een fuchsiaroze topje, ik weet niet goed wat me bezielde).

Alles wat al langer dan 2 jaar niet meer is gedragen, krijgt nu elders een tweede kans. Ik moet wel bekennen dat ik sommige dingen toch weer uit de stapel plukte en in de kast heb gelegd toen de zak eenmaal werd gevuld. 2 shirts deed ik onmiddelijk aan om ze te proberen om ze na 10 minuten weer uit te doen en alsnog in de zak te leggen. En 1 shirt ligt nu toch weer in de kast en gaat straks alsnog in de zak. Maar verder ben ik geen twijfelaar....

Met niet alle ongedragen kleding ben ik streng geweest. Een aantal best nette jasjes dat ik al jaren niet meer draag, bewaar ik. Misschien ooit, als ik weer kan werken of zo....en de prachtige rok die ik kocht voor mijn vaders begrafenis kan ik ook niet wegdoen ook al kan ik hem ook niet echt dragen.

Hoe zit dat met jullie? Kun jij één keer per jaar door de kasten rausen en flink opruimen of ben je ook een hamster?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...