dinsdag 26 april 2011

Vandaag aandacht voor.....

Foodlog

De makers zelf over foodlog:
Foodlog.nl is uitgegroeid tot een 'hangplek' voor mensen die hun kennis over eten met elkaar en het publiek willen delen. Journalistiek, publicistisch en informatief. Scherp en met humor. Niemand hoeft te aarzelen om te reageren, maar kom niet met onzin. We houden ervan om die meteen te ontzenuwen. Dat doen we ook met halve, scheve en onjuiste beelden zoals die ons uit andere media opvallen. Soms doen we dat binnen een half uur na het verschijnen van een bericht. We? Dat is de interactieve community die deze krant laat bestaan.

Waar gaat het over?
Hoe zou je moeten weten dat frisdrank wordt gezoet met mais als niemand het je vertelt? Of dat biologische koeien ook geen horens meer hebben en scharrelkippen binnen lopen? Dat varkens helemaal niet gecastreerd hoeven te worden, omdat je ze ook eerder kunt slachten? Dat obesitas onmogelijk een gevolg kan zijn van minder bewegen omdat we helemaal niet minder bewegen dan vijftig jaar geleden? Of waarom Nederlanders maar 1 soort komkommers kopen en waarom Vlamingen denken dat cervelaat is gemaakt van hersenen? Waarom Ik Kies Bewust biologisch appelsap de deur wijst? Of waarom biologisch duurder is dan het kost. Of … (citaat van de homepage van foodlog)

Reactie van Spaarcentje:
Geweldige site, super informatief. Dit is Foodwatch, de Vleeswijzer, de Viswijzer, biologica en de voedselencyclopedie in één! Maar dan scherper en met meer uitleg over wat je tegenkomt, in de krant, in de supermarkt. Ik begon te lezen en kon niet meer stoppen. Over het beter leven label van de Dierenbescherming dat een wassen neus blijkt te zijn, over de antibiotica waarmee we volgepropt worden. Maar het is niet alleen gruwel, ook leuke weetjes worden uitgebreid besproken. Een echte aanrader voor wie wil weten wat hij in zijn mond stopt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...