zondag 13 maart 2011

Luxe ontbijtje

Vanmorgen werd ik veel te vroeg wakker en omdat het veeeels te vroeg was om op te staan ging ik zo even liggen denken en pruttelen, over vroeger, toen we nog meer te besteden hadden. Dan stonden we op zondag op en haalden we vers afgebakken lekkere broodjes bij de warme Turkse bakker bij ons om de hoek. We woonden toen nog in Amsterdam (vandaar een bakker die op zondag open was) en Zoon was nog niet geboren. Dan aten we tergend langzaam het ontbijt en in de middag togen wij naar de Utrechtse Straat, alwaar wij ons opsplitsten. Schatje dook de muziekwinkel in en ik de boekwinkel. Anderhalf uur en vele euro's later ontmoetten wij elkaar in het midden en dan zou het zomaar kunnen dat we ergens een lekker broodje aten.

Met de verhuizing-weg-uit de-grote-stad-richting- klein-IJsselmeerstadje verdween de mogelijkheid van de warme bakker op zondag. Ook hadden we inmiddels iets minder te besteden, want Zoon en een koopwoning waren gearriveerd. De vers afgebakken broodjes werden vervangen door luxe afbakbroodjes uit de supermarkt. Ook hartstikke lekker.

Nu zijn we jaren verder en ik bedacht me ineens dat we nooit meer afbakbroodjes kopen. Is het al niet uit consumindermotieven, dan wel uit angst voor transvetten en troep. Maar ik mis wel het gevoel van een ontbijttafel op zondagochtend met vers geperst sinaasappelsap, een gekookt eitje en lekkere broodjes. Maar wat let me om toch lekkere broodjes naar binnen te werken? Ik kan ze toch zelf bakken! En dus maakte ik heerlijke supersnelle kaneel-notenbolletjes, terwijl Schatje nog lag te ronken en Zoon zijn zondagochtend TV -sessie beleefde. Het resultaat was super! Eitje erbij, Zoon van de TV weggerukt en sinaasappels laten persen, Schatje uit bed geroffeld....dit ga ik vaker doen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...