vrijdag 25 februari 2011

Wat gaan we eten?

Afgelopen week was er geen eetplan anders dan de vriezer leegeten, en zo kwamen de meest wonderlijke combinaties op ons bord. Voor de komende week is wat meer denkwerk verricht. Ik wil de komende tijd nog wat recepten met pastinaak uitproberen, ik ben in de diepste kronkels van mijn geheugen op zoek naar het recept voor de mosterdsoep die ik vroeger maakte toen ik nog als kok werkte (en waarvan ik het recept dus nergens meer kan vinden) en ik wou me eens gaan storten op bietjes.

Want bieten, ja, ach, ze zien er ook zo eng uit, in ongekookte toestand ondoorgrondelijk en in gekookte toestand rood en glibberig. Ik ben er niet dol op. Ik heb wel eens bietjessalade gegeten, dat was wel oké. En Schoonouders maakten ooit eens Borsjt, maar dat wekte ook niet heel veel enthousiasme op, misschien omdat het een vrij flauw recept is. Het koken van bieten is ook al zo'n gedoe! Maar ja, deze consuminderaar gaat ze natuurlijk niet voorgekookt kopen. Nou vond ik een tip in een kookboek over bieten roosteren in de oven in aluminiumfolie in plaats van koken en dat maakt dat ik ineens een stuk welwillender tegenover deze groente sta.

Afijn, ik heb veel nagedacht en gebladerd in kookboeken en gezocht naar bietencombinaties die ik wil gaan uitproberen. Ik vond geen recept dat ik kan maken (beetje zeurkous ben ik wel) maar deed wel inspiratie op. Dussssss deze week iets met bieten en gekarameliseerde ui, munt en geitenkaas.........

Als ik het bietenexperiment overleef, ga ik me ook wagen aan boerenkool, ook al zo iets bleh....maar we eten niet voor niets volgens de seizoenen en het is dus hoog tijd dat ik die oogkleppen af doe.

Dus wat eten we deze week:

Vrijdag:
Pastinaakrisotto

Zaterdag:
Bieten met? en uh….

Zondag:
Spruitjes met kipfilet, champignons, ketjap en sesamzaadjes en rijst

Maandag:
Pasta met pittige tomatensaus (vriezer) en sla

Dinsdag:
Mosterdsoep en tosti

Woensdag:
Witte koolkoek met gerookte zalmsnippers en sla

Donderdag:
Zoon is jarig en zal denk ik wel pannenkoeken willen eten

Vrijdag
Rennen we weer naar de winkel voor een nieuwe lading boodschappen

Afgelopen weken deden we voor € 95,46 boodschappen, dat was inclusief €20 voor wat aanbiedingen bij de appie zoals puur en eerlijk kipfilet die in de aanbieding was en nu in de vriezer ligt. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...