zaterdag 22 januari 2011

Uitgaven boodschappen en weekmenu


Wat gaven we uit afgelopen week?


Groente                                                            €9,20
Vlees, kip, eieren etc.                                      €20,47
Brood, pasta, rijst                                             €8,85
Smaakmakers, kruiden, gedroogd                     €4.98
Zoet beleg, zoutjes, lekkers                               €6,50
Drank                                                               €5,25
Zuivel                                                               €7,33
Was en schoonmaakmiddelen, huish.
artikelen (*)                                                    €10,41
Katten                                                              €8,20
Apotheek                                                         €3,95
Totaal                                                            €85,14                       

(*) waaronder een afdruiprek, huishoudhandschoenen en een afwasborstel.
Vlees vormde een grote kostenpost, aangezien we biologisch rundergehakt bij de Appie insloegen (hamsterweken).

Vanmorgen deed Schatje de boodschappen voor de nieuwe week. De koelkast was goed leeggegeten op een stukje prei en een kwart knolselderij na. De vriezer zit nog barstensvol met soepen en  groentegerechten maar dat gebruiken we vooral voor noodgevallen, als er geen energie is om te koken. Zoals vandaag, vanmorgen kregen we onverwacht bezoek van mijn vriendin met haar 3 jarige mannetje. Hartstikke leuk maar nu is de koek op en verder dan de bank kom ik niet meer vandaag. Schatje kookt graag, maar heeft weinig tijd want hij moet om kwart over 6 vanavond weg (voetbal) dus het oorspronkelijke plan van pannenkoeken bakken schuift een dag op. We starten de week dus met een duik in de vriezer!

Zaterdag:
Een pastinaaksoepje en een kippasteitje (door Oma het huis in gesmokkeld, wel geheel biologisch, dat dan weer wel) met wat sla.

Zondag:
Pannenkoeken! Zoon mocht kiezen. We bakken wat extra pannenkoeken, voor later deze week (vrijdag).

Maandag:
Volkoren pasta met tomatengehaktsaus en in de oven gegrilde blokjes knolselderij en koolraap ( gemarineerd in knoflook, olijfolie, tijm en honing)

Dinsdag:
Snert (vriezer) met een tosti

Woensdag:
Ovenschotel met prei en kabeljauwfilet met rösti of aardappelpuree

Donderdag:
Oma kookt

Vrijdag:
Pannenkoeken (vriezer) gevuld met koolraap en gehakt (oorspronkelijke recept is tortilla’s gevuld met koolraap maar het kan net zo goed met pannenkoeken)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...